Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Vis uitTahiti

Aantal personen: 2

Ingrediënten

300 gr tarbot of wijting zonder graat
3 kleine groene citroenen
1 zeer fijn gehakte ui
1 gesnipperd teentje knoflook
zout, versgemalen peper
2 grote slabladen
1 tomaat
2 eetlepels crème fraîche

Bereiden

Snijd de schoongemaakte en gefileerde vis met een scherp mes
in stukken van ruim 1 cm.
Leg die in een kom, besprenkel ze met citroensap en strooi er
de gehakte ui, knoflook, zout en peper over.
Dek de kom goed met folie af en zet hem 4 uur in de
koelkast.
Schenk vervolgens het citroensap van de vis en - mocht deze te
zuur zijn - spoel hem dan even in koud water af.
Leg op 2 borden een mooi slablad en verdeel hier de stukjes
vis over.
Verdeel de tomaat in plakken en leg die naast de vis.
Schep op elke portie wat van de crème fraîche of
schenk er dikke kokosmelk over.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Grietfilets met zalmmousse en courgette-roomsaus
Zeeduivel met tomaat en kappertjesaus
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Eikenbladsla met tarbot
Witte zalmfilet met prei

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes